Er kan wellicht nog het een en ander onduidelijk zijn over het e-visum. Hier lees je nog een aantal veelgestelde vragen met antwoorden zodat jij straks met alle zekerheid je reis kan gaan maken.

Heb je recht op het e-visum als je een vluchtelingenpaspoort hebt? Helaas is het niet mogelijk om een e-visum te krijgen wanneer je in het bezit bent van dit paspoort.

Als ik nu een aanvraag doe voor het visum, en daarna een nieuw paspoort aanvraag, kan dit dan? Nee, want de gegevens op het visum moeten gelijk zijn aan de gegevens op het paspoort. Vraag dus eerst, desnoods met spoed, het paspoort aan en daarna pas het visum.

Is het mogelijk om je aanvraag voor het visum te annuleren? De aanvraag kan niet meer worden geannuleerd en het geld kan dan ook niet worden teruggestort.

Kan er op het visum wat worden gewijzigd? De aanvraag van het visum duurt ongeveer 72 uur, maximaal. Als het visum nog niet is opgesteld en je vervolgens een mail stuurt of iets veranderd kan worden, kan dit wel. Als het visum al wel klaar is, is dit niet meer mogelijk en moet er een nieuw visum aangevraagd worden.

Is het mogelijk het visum nog te verlengen? Het is niet mogelijk om jouw e-visum te verlengen. Je kunt in dat geval opnieuw een visum aanvragen, maar zoals eerder gezegd mag je maximaal 2 visa per jaar gebruiken in India.

Hoe werkt het met de betaling? De kosten van het visum zijn 84,95 euro en de betaling moet worden voldaan bij de aanvraag. Je kunt dan op een veilige manier betalen, zoals met iDeal.

Wanneer krijg ik mijn visum? Je kunt erop rekenen dat jouw visum binnen 72 uur in jouw mail belandt. Zorg in ieder geval dat hij minstens vier werkdagen van tevoren aangevraagd is. Meestal gaat de levering van het visum veel sneller dan 72 uur, maar houd er rekening met het feit dat het toch wat langer kan duren.

Is het mogelijk om het visum ook voor een ander aan te vragen? Je kunt inderdaad het visum voor een vriend(in) of familie aan te vragen. Zolang je de gegevens van die persoon ook hebt, kun je dit doen waarna je de betaling ook meteen moet voldoen.

Waarom een e-visum aanvragen via een website? Het is allereerst erg makkelijk om een visum aan te vragen via de website. Je vult een aantal gegevens in, kunt op een veilige manier betalen en ontvangt je visum al snel in je mail. Er wordt gekeken of de aanvraag helemaal in orde is wat betreft de gegevens en op deze manier kun je later op de juiste manier naar India reizen.

Conclusie

India is een prachtig vakantieland dat wellicht nog een beetje ontdekt moet worden door de Nederlanders. Je kunt er ontzettend veel zien en doen en vergeet natuurlijk niet te genieten van het heerlijke eten. Wat overigens ook prettig is, is dat de prijzen erg laag zijn. Niet alleen voor het leven, maar ook de verblijven zijn een schijntje van wat we betalen in Nederland. Je kunt dus behoorlijk luxe leven in India terwijl je hier in Nederland amper wat voor krijgt: heerlijk toch? Het land is bovendien altijd warm en in de meeste maanden valt er maar weinig regen: als dat geen perfecte vakantiebestemming is, wat dan wel?

De aanvraag van een e-visum gaat heel gemakkelijk. Met alle visa mag je maximaal 60 dagen in het land verblijven. Als je van plan bent om er te gaan werken, zijn er andere mogelijkheden. Zo zijn ze op het moment bezig om een visum te regelen voor maar liefst vijf jaar! Hoe dit zich verder ontwikkelt, is nog afwachten. Als je van plan bent om veel langer dan 60 dagen te blijven, neem dan contact op met de visumverstrekker om te kijken naar de mogelijkheden. De kosten van de aanvraag zijn 84,95 euro en je ontvangt je visum dan meestal al binnen enkele uren in de mail. Eerder las je al alle eisen waaraan je moet voldoen, zoals dat jouw paspoort bij aankomt nog zes maanden geldig moet zijn. Veel plezier met je reis naar India!